Låna med betalningsanmärkning

Från och med idag, norrmän har över 100 miljarder i konsumenternas skuld, vilket är en kraftig ökning av 39 miljarder som vi hade i 2008. Det säger sig självt att ett antal av oss som har gjort denna skuld nu kämpar med dålig solvens och kreditvärdighet. Dessutom finns det stora grupper av människor som av olika skäl faller i kategorin dålig kreditvärdighet. Det handlar om människor som är arbetslösa, långtids eller av andra skäl lever under fattigdomsgränsen.

I denna artikel kommer vi att titta på frågor om det är möjligt att få privatlån och lån utan säkerhet med betalnings .

Lån utan kreditvärdighet

Det finns få möjligheter garanterade lån med betalningsanmärkning. I Norge finns det en långivare, Ferratum , som godkänner betalning anmärkning , men du bör vara medveten om att norska banker och långivare måste visa återhållsamhet och ansvar. De skulle därför inte att låna ut pengar till minut för personer med betalningsanmärkning.

När du ansöker låna pengar din ansökan kommer att bli föremål för en kreditkontroll. När det kontrolleras upp på den information du har lämnat om din privatekonomi matchar informationen i offentliga register. Har du en eller flera betalningsanmärkningar, av någon anledning, kommer detta att leda till en omedelbar inga nya lån.

Denna gren är också om du vill konsumenten samma dag betalningsanmärkning är en alltför stor risk för banken. De ser din historia att sannolikheten för att få tillbaka de pengar de lånar ut till dig är betydligt lägre än om de lånar ut till en utan betalning anmärkning. Bankerna tjänar pengar, och de kommer inte låna ut pengar när risken för lånet är för stor.

Ekonomisk hjälp utan säkerhet

Det är möjligt att få ekonomisk hjälp även om du inte har säkerheter i form av bostäder eller annan artikel av värde. Du kan naturligtvis be sina föräldrar eller andra familjemedlemmar, men det är oftast inte en bra idé att blanda familj eller vänner i sådana saker. Du kommer trots allt ha en god relation i många år, och pengar tenderar att vara destruktiv.

Vad du kan göra är att ansöka om en konsument lån. Detta är en typ av lån där du, som vi redan har nämnt, behöver inte ställa säkerhet för de pengar du lånar. Istället måste du betala något högre ränta för att täcka den risk banken tar.

Konsumtionslån utan säkerhet med betalning anmärkning

Du har förmodligen förstått att de flesta banker kräver att du inte har några betalningsanmärkningar. Det skulle därför säga att de skulle föredra att ha bevis på att du är en vanlig bra lön. Det finns dock möjligheter att få en osäker konsumtionslån ändå. Det kommer delvis att bero på hur mycket att låna. Vissa banker gör ingen kreditkontroll när du bara låna små mängder. Det finns också banker som kan hjälpa dig med ett lån om du ska använda pengarna för att refinansiera gamla skulder.

Det kan löna sig att använda sin jämförelse som Axo Finance så att du får en bra överblick över vad dina alternativ är.

Privatlån

Det är nu en gång så kärt barn har många namn. Små lån, lån utan säkerhet, konsumentkrediter eller konsumtionslån. Det finns helt enkelt flera olika namn för samma sak. En privatmarknaden är densamma som konsument, det vill säga lån utan säkerhet. Lånet är för dig, och du använder den som du vill. Banken sätter nämligen ingen tvekan om vad man ska spendera pengarna. Det enda de kontrollera är hur sannolikt det är att du kan betala tillbaka pengarna. Bristen på säkerhet innebär att det finns en större risk för banken att låna ut pengar, och därför tar de också en högre hastighet. Räntan kan vara en minskning med 8%, men också upp till så mycket som 25 till 30%.

myndigheter skärpa

Från och med 2019 har det döpts skuldregistret på plats. Det kommer två stycken och bankerna är skyldiga att lämna information här. Skuld Register måste ge potentiella långivare information om hur mycket konsumenten skuld du kanske redan har, så att de kan ta hänsyn till detta när de ska svara låna din ansökan. Fram till idag har det i själva verket bara varit möjligt att se hur mycket du har i bolån. Nu måste det därför vara möjligt att se hela skuldbördan vid tillämpning av ekonomisk hjälp utan säkerhet.

Myndigheterna har också lagt ett tak för hur mycket skulder varje medborgare kan ha. Detta är för närvarande på fem gånger vinsten, och används ofta som gräns för hur mycket lån du kan komma till bostaden.

Du kan göra detta om du behöver pengarna och inte får lån

Det första du bör göra är att sätta upp en budget och ge dig en fullständig överblick över din ekonomi. Finns det områden där du spenderar för mycket pengar och kan spara? Finns det en möjlighet att spara upp pengar för vad du behöver eller vill ha dig, istället för att låna?

Om du har lån med inkasso kan använda budgeten för att se om du kan spara en eller flera platser, och få mer pengar för att betala av lån som du redan har. Om det inte har gått för långt, kan du lyssna på dem du är skyldig pengar om det är möjligt att komma till en återbetalningsplan. Så fort du har fått betalt ut skulden, kan du kontakta kreditvärderingsinstitut och begära att betalningsposter raderas.

Sök tillsammans med en annan

Det är också möjligt att ansöka om lån tillsammans med en medsökande. Har du redan ett alternativ till sms-lån med betalning anmärkning eller mikrolån , kanske du kan få hjälp från banken om du ansöker med någon som har god kredithistorik. Detta innebär att ni båda är solidariskt ansvariga för lånet. Om du inte betalar, kommer banken vända dig till din medsökande och riktade sina anspråk på detta.

En medsökande är ofta detsamma som en säkerhet.

Refinansiering av lån utan säkerhet med betalningsanmärkning

Det finns möjligheter för refinansiering lån utan säkerhet med betalningsanmärkning. Det finns faktiskt vissa banker som är specialiserade på just detta. Den enda nackdelen, om man kan kalla det en nackdel är att du måste ha backas lån för att dra fördel av detta.

Banker som ger lån med betalningsanmärkning

Banker som ger lån med betalningsanmärkning ger endast sådana lån om pengarna kommer att användas för refinansiering och du har den tidigare nämnda säkerheten. Du är bäst inte pengar betalas direkt in på ditt konto. Du måste faktiskt lämna uppgifter om vem du är skyldig vad och så ser banken att skulden kommer att betalas med det nya lånet.

Låna med betalningsanmärkning

Några sista råd

Det är inte helt omöjligt att få lån i alla fall, även om det från början inte de stora möjligheter att få lån om du har dålig kredit historia. När du ansöker om ett lån, är det alltid klokt att få lån erbjudanden från flera banker. Vad du kan göra är att använda en jämförelse som Digi Finance . De arbetar med 14 olika banker, som sedan kommer att konkurrera för att ge dig bästa möjliga resultat. En låg effektiv ränta innebär lägre kostnader för dig.

Kom ihåg att du aldrig ska ta upp mer pengar än vad du har råd att betala tillbaka. Om du har problem, är det viktigt att kontakta din långivare så snart som möjligt, och se om du gemensamt kan komma fram till en överenskommelse som gör det möjligt för dig att få betalt av lånet.